Dormir poc y malament per culpa del dolor

Dormir poc y malament per culpa del dolor

La quantitat i qualitat del son són importants per viure una vida saludable. Dormir poc (menys de 7 hores) i malament, influeix en la nostra salut mental i fisica al dia següent perquè ens sentirem cansats, poc actius i malhumorats.  I això es pot atribuir a diversos factors.

Sobrepès.

La falta de son condueix a un major risc de augment de pes, és a dir, que s’impulsa el cos a menjar més durant el dia i sobre tot augmenta el desig d’ingerir aliments rics en  grasses saturades i en proteïnes. També es veuen involucrades hormones que regulen la fam metabòlica. El sobrepes és un dels factors que agreugen l’artrosi, especialment per la majoria de dones després de la menopausa.

Per tenir un control sobre el pes corporal, es recomana seguir una dieta equilibrada i variada i realitzar algun tipus d’activitat física de baix impacte per a no sobrecarregar les articulacions y millorar la mobilitat general.

Dolor

El trastorn del son contribueix a la aparició de dolor generalitzat, especialment en persones majors de 65 anys. En persones més joves, la ubicació específica del dolor és als genolls, l’esquena i les espatlles, principalment. El dolor en les articulacions pot ser símptoma d’artrosi, encara que no l’unic, però sí suficient per alterar el son per la nit. Una postura incòmoda al dormir o un matalàs inadequat també poden provocar dolors articulars en cap, coll i esquena.

Per tot això es recomana posar especial atenció als aspectes que podem canviar, com els mencionats anteriorment: tant els factors com el sobrepès i els ergonòmics es poden modificar. En definitiva, mantenir un estil de vida saludable ens ajudará a poder tenir un bon descans, afrontar l’artrosi activament y millorar així el nostre benestar.

Fuente: laartrosis.com