Llançament de "A tu què et va?", campanya de foment de l'associacionisme a BCN

Llançament de “A tu què et va?”, campanya de foment de l’associacionisme a BCN

Aquest dimecres 9 de maig es va llançar la campanya “A tu què et va”, pensada per donar a conèixer les organitzacions i col·lectius no lucratius de la ciutat i el què ofereixen a tota la ciutadania per fomentar el creixement de totes les entitats.

La campanya va ser elaborada col·lectivament per una vintena d’entitats de la ciutat en el marc del passat HackaCOM (14 d’abril) del Viver de Comunicació de l’Associa’t BCN. Durant 9 hores, totes les entitats assistents, entre les quals el CAB, van construir des de la fase de concepció i disseny de la campanya fins a l’elaboració dels materials comunicatius (web, continguts, materials gràfics, vídeo de promoció…) amb l’ajuda de diversos professionals del món de la comunicació.

L’objectiu és promoure el compromís social i l’associacionisme. Per aconseguir-ho, a l’inici de la HackaCOM es va apostar per dirigir-se, principalment, al públic juvenil, entenent que és un col·lectiu útil per fomentar l’associacionisme des de la base, amb visió de futur i que pot ser un bon agent multiplicador cap a d’altres col·lectius.

La campanya es basa en la idea que “siguis com siguis, hi ha una associació o un espai comunitari que respon als teus interessos i motivacions”. Aquesta és l’explicació del lema i del hashtag de la campanya: #AtuQuèEtVa.

L’element principal és atuqueetva.associat.barcelona,  una web gamificada (basada en el joc) en la que, a través d’un divertit qüestionari, les persones usuàries poden descobrir les associacions més adients segons els seus interessos o inquietuds. A partir de les seves respostes, la web retorna un llistat d’entitats vinculat al mapa del Fitxer General d’Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament.

Us animem a participar d’aquesta iniciativa, entrant a la web atuqueetva.associat.barcelona.